Hur kan man ta initiativet till sex? Jag är inte alls bra på att fråga tjejer om sex, för jag vet att dom kommer förändra sitt syn på mig för alltid. Tjejer kommer visa allvarliga reaktionen på min fråga angående till sex. Utifrån mina erfarenheter, Jag uppfattar att tjejer kan lätt förstora upp saker och skvallra till sina bästa vänner, oavsett om de lovar att inte skvallra. Jag har provat några gånger att komma fram och fråga om sex, men det slutar inte så bra. Hoppas att ni kan besvara på den frågan som jag ställt fram till er.

Hej!

Vad bra att du skriver till oss med dina funderingar!

Jag vill se om jag har förstått dig rätt. Du skriver hur en kan ta initiativet till sex? Du känner att du inte alls är bra på att fråga tjejer om sex och du är säker på att tjejer kommer att förändra sina syner på dig för alltid? Du skriver också att du har frågat tjejer om sex men det slutar inte bra?  Stämmer det?

Det är ett svårt svar och jag gör mitt bästa så att du får dina frågor besvarad. Det kan vara svårt första gången och du kan känna dig pinsam om du tar initiativta till sex. Du är inte ensam om det. Många kan uppleva att det är svårt att vara den första som frågar eller tvärtom, att det kanske är lätt.  Du skriver att du känner att du inte är bra på att fråga tjejer om sex?  Har du provat att prata med varandra? Att prata med varandra är det bästa sätt för att förstå varandra, så det är viktigt att fråga oavsett. Känns det svårt att fråga kan du alltid lära känna henne först och se om hon är intresserad av att prata om sex eller ha sex med dig. På det sättet kan du känna dig redo att fråga henne om sex. Ibland får vi räkna med att svar blir ofta nej och vi får respektera detta. Det finns en del som inte är intresserad av att ha sex och vi får acceptera det.

Det är också bra att tänka på att inte ha bråttom, viktigt är både vill för att det ska kännas bra. Det är också OK att sluta om det inte känns bra även om ni börjat ha sex. Jag skrev tidigare att det finns en del som inte vill ha sex och det är normalt. Det finns även andra som gillar inte ha sex på det sätt som en kanske förväntas sig. Det är viktigt att tala om hur du och hon känner och tänker kring sex. På det sättet kanske ni kan komma överens så länge ni både vill och att det ska känns bra!

Om det känns fortfarande svårt att prata med henne, kanske du kan prata med någon du litar på eller känner dig trygg med? Ibland är det bra att dela med dina funderingar med personer omger dig och som du kan lita. De kanske kan ge dig råd eller tips. Vad tror du om det? Här finns några bra länkar som du kan kolla och få inspiration också:

www.umo.se 

 www.rfsu.se                              

 www.fragachans.nu

Du lyfter att tjejer kommer att förändra sin syn på dig. Det är svårt för mig att svara på din fråga. Alla är olika individer, dvs. en tänker och tycker en sak och en annan tänker och tycker annat. Det är bra att prata med varandra för att förstå andra och den andra ska förstå dig. Vad tror du om du pratar med henne hur du känner/upplever?

Din fråga om att du upplever tjejer kan förstora saker och skvallrar för sina vänner. Ja, det kan hända men det är viktigt att ni pratar om det. Om du har bett någon att hålla det för sig själv men hon berättade ändå för någon annan. Då är det viktigt att tala om att det inte är okej och det är inte schysst mot dig! Du kan kanske fråga henne om hur det skulle ha känts om det var tvärtom mot henne? Betona att det är viktigt att respektera dig om du inte vill andra ska få veta. Om det redan har skett är det inte lätt och jag tycker du ska fortsätta att säga ifrån, att det inte är okej! Finns det någon du kan prata om det och få stöd/tips hur en kan undvika så att det inte ska behöva hända igen?

Hoppas du har fått svar på dina frågor! Du är välkommen att höra av dig till oss igen om du vill!// BOUJT